Keynote spreker

Steven Van Belleghem

Spreker Innovatie & Wetenschap


Steven Van Belleghem is widely regarded as one of the world’s leading thinkers in the field of customer experience. He shares his ideas through his six bestselling books, his popular social media channels, and his engaging keynote presentations. Steven has inspired world-leading companies such as Disney, Mastercard, Mercedes, Booking.com, Heineken and Salesforce with his visionary approach to customer experience.

Steven believes in combining common sense, new technologies, an empathic human touch, playing the long game and taking social responsibility to win the hearts and business of customers over and over again.


The offer you can’t refuse

Het hebben van een geweldig product en het bieden van goede service is een minimale vereiste in de huidige markt. Het is je ticket om mee te doen, niet je ticket om te winnen. En hetzelfde kan gezegd worden over digitaal gebruiksgemak.

Gebruiksgemak is tegenwoordig een basisgoed: als je het hebt, 'prima'; als je het niet hebt, wordt het een negatieve differentiator. Het kopen van een kwaliteitsproduct op een gemakkelijke manier creëert een sterke transactionele relatie, maar als je je klanten een aanbod wilt doen dat ze niet kunnen weigeren, moet je meer doen.

In deze keynote inspireert Steven je om een 'partner in life' van je klanten te worden. Een partner in life begrijpt wat mensen nodig hebben en biedt het op het juiste moment op een volledig gepersonaliseerde manier aan. Als bedrijf kun je ook via branded content toegevoegde waarde bieden en die rol van partner in life opnemen, door content te creëren die nauw aansluit bij de behoeften en interesses van je klanten en op het juiste moment waardevolle inzichten of oplossingen biedt. Naast deze strategie verwachten steeds meer klanten dat je je krachten gebruikt om de wereld te verbeteren. Het moment waarop je een partner in life kunt zijn en waarde voor de samenleving kunt creëren bovenop je minimale vereisten, dat is wanneer je je klanten een aanbod doet dat ze niet kunnen weigeren.

Deze keynote zal je inspireren met voorbeelden van bedrijven van over de hele wereld die deze benadering hebben aangenomen om een verschil te maken voor hun klanten.