Mediahuis wint live pitch op Branded Content Event 2019

Mediahuis heeft de live pitch voor BMW op Branded Content gewonnen, vorige week in DeFabrique te Utrecht. De uitgeverij bedacht een chatbot die realistische verhalen voor en over het automerk vertelt.

In de live pitch, vast onderdeel van het jaarlijkse Branded Content Event, worden teams uitgedaagd om in tien minuten tijd een creatief idee voor een merk te presenteren, ten overstaan van een jury en publiek.

Mediahuis heeft de live pitch voor BMW op Branded Content gewonnen, vorige week in DeFabrique te Utrecht. De uitgeverij bedacht een chatbot die realistische verhalen voor en over het automerk vertelt.

In de live pitch, vast onderdeel van het jaarlijkse Branded Content Event, worden teams uitgedaagd om in tien minuten tijd een creatief idee voor een merk te presenteren, ten overstaan van een jury en publiek.

De opdracht kwam dit jaar van BMW dat vroeg om een branded content concept te ontwikkelen dat het verhaal vertelt van de BMW i3, binnen het bredere perspectief van de visie van het automerk op de toekomst van mobiliteit. Een gecombineerd team van Mediahuis (bestaande uit TMG, Wayne Parker Kent en NRC) nam het op tegen drie andere teams, van de Persgroep, IDTV en Talpa.

Branden Content Event
Mark Schoones (midden) gaat er met de prijs vandoor.

Namens Mediahuis betrad Mark Schoones, creative director bij Wayne Parker Kent, het podium om het concept te presenteren. Het idee was gebaseerd op het delen van ‘echte rijervaringen door echte mensen’. Schoones zelf laat weten: ‘You ain’t seen nothing yet. We zien er naar uit om nog meer mooie dingen te maken, ik kan niet wachten.’

De jury liet weten: ‘Wij zijn overtuigd door het sterke concept dat op alle facetten goed was uitgewerkt en het goed doordachte mediaplan voor de distributie van de content.’

Branden Content Event

Beeld boven (via BBP Media): moment van uitreiking. Op links dagvoorzitter Ronnie Overgoor met daarnaast winnaar Mark Schoones.

 

Dit is een artikel van Marketing Tribune

Houd me op de hoogte